Your Cart

De standaard zonneboiler bestaat uit:

  • Een collector van circa 3 m².
  • Een los voorraadvat van 100 tot 120 liter (diameter met isolatie circa 65 cm en hoogte 100 – 120 cm).
  • Een na verwarmer, in de regel is de cv combiketel.
  • Geschikt voor max. 3 personen.

Standaard_zizon_zonneboiler_1

Standaard zizon zonneboiler 1

 

CV-zonneboiler/CV-combi/Zonneboilercombi

De cv-zonneboiler heeft:

  • Een extra warmtewisselaar in het voorraadvat. De extra warmtewisselaar is aangesloten op de cv-ketel, waardoor geen aparte naverwarmer nodig is.
  • Omdat direct uit het voorraadvat wordt getapt is er een forse straal warm water en geen temperatuurval bij gelijktijdig tappen. Comfortklasse CW6 voor het tapwater.

 

Zizon_CV-zonneboiler_1

 

Zizon CV-zonneboiler 1

Zonneboilercombi/CV-combi

Een zonneboilercombi wordt geïnstalleerd in de plaats van een cv-ketel en bestaat uit een grote cv-zonneboiler, waarin voorraadvat en cv-brander of warmtepomp geïntegreerd zijn.

  • De warmte in het vat wordt gebruikt voor tapwater-verwarming én voor centrale verwarming, uiteraard in gescheiden circuits.
  • De zonneboilercombi is door zijn grote watervoorraad in afmeting vergelijkbaar met een flinke boiler met een diameter van circa 65 cm en een hoogte van 145 cm.

Zizon_zonneboilercombi

Zizon zonneboilercombi 1

 

Compacte zonneboiler

Een compacte zonneboiler is een zonneboiler waarbij het leidingwater direct in een goed geïsoleerde collector wordt verwarmd.

  • De collector en het voorraadvat (70 tot 170 liter) zijn geïntegreerd, waardoor er dus geen apart vat nodig is.
  • Omdat de watervoorraad in de collector zit, is deze dikker en zwaarder dan de collector van een standaardzonneboiler. Dit is echter voor gangbare daken geen probleem.

Zizon_compacte_zonneboiler_1

Zizon compacte zonneboiler 1

 

Elke zonneboiler systeem bestaat uit een batterij zonnecollectoren meestal geplaatst op het dak van een gebouw, een boiler, bufferboiler of opslagvat bevind zich binnen in het gebouw (meestal naast de CV-ketel) een pomp en besturingseenheid (delta T controller) word naast de CV ketel geplaatst (meestal de muur).

Een zonne-energie systeem in dit geval de zonneboiler werkt volgens het principe dat in de zonnecollector zonnestraling wordt omgezet in warmte. Deze warmte word opgenomen door de vloeistof welke in het systeem circuleerd over het algemeen is dit Antivries (propyleenglycol), Deze circulatie word in gang gezet door een zonneboilerpomp die op zijn beurt word aangestuurd door de delta t regelaar. De zonnecollectoren worden hydraulisch aangesloten op de boiler door middel van twee flexibele roestvrij stalen of koperen pijp met diameter aangepast aan de grootte van de zonnebatterij. Het medium (glycol oplossing) draagt de ​​warmte van de collectoren en transporteert deze naar de spiraal in de boiler, bufferboiler of zonneboilercombi, waardoor het water opwarmt in deze boiler.

zonneboiler schema

In een goed gedimensioneerde zonneboiler-installatie dient het temperatuurverschil tussen het medium dat uit de collector komt en terugkeert naar de spiraal in de boiler maximaal 15 o C te zijn. Dit betekent dat een zonnecollector altijd een hogere temperatuur heeft dan de temperatuur van het water in de boiler. Een goed ontworpen en gebalanceerd systeem (bestaande uit componenten welke geschikt gekozen zijn voor het vermogen van de verwarming, de zonnecollectoren en de totale installatie) kan met enkele uren duurzame zonnewarmte het water in de zonneboiler verwarmen tot een temperatuur van niet hoger dan 70°C (advies). Hoe hoger de bedrijfstemperatuur van de collector en boiler, hoe groter de uitgestraalde warmteverliezen.

De waardering van www.zizon.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 6 reviews.