Warmtewisselaar zwembad kopen?

Warmtewisselaar zwembad

Jouw zwembad op constant temperatuur

Doordat ook bij lage temperaturen jouw zwembad wordt verwarmd, heb jij zelfs in januari een lekker warm zwembad! Wist jij dat je met een zonneboiler ook je zwembad goedkoop het hele jaar door kunt verwarmen? Door slimme toepassing van de zonneboiler en het installeren ervan ontvang je hiervoor een hoge subsidie als je de zonneboiler ook voor het tapwater gebruikt.

Aan de zonneboiler wordt een externe warmtewisselaar en een 3 wegklep toegevoegd, door deze warmtewisselaar stroomt het zonneboiler circuit (antivries) en het zwembadwater gescheiden van elkaar. Het zwembadwater wordt door de pomp van het zwembad door de zwembad warmtewisselaar gepompt naar het zwembad, verwarmen van het zwembadwater gebeurt altijd na het (zand)filter. Let bij de aanschaf van de warmtewisselaar voor het zwembad of deze wel geschikt is voor het chloor of zoutgehalte van het zwembadwater.

Hoe werkt warmtewisselaar zwembad?

De warmtewisselaar zwembad draagt de opgewekte zonnewarmte over op het zwembad water. De controller meet constant de temperatuur in het zwembad en in de zonnecollectoren. Als het zwembadwater de ingestelde maximale temperatuur bereikt, stopt de zonneboilerpomp om weer ingeschakeld te worden als de temperatuur onder de ingestelde waarde zakt. Klinkt goed toch? Zo ben je duurzaam bezig met jouw zwembad en kun je er het gehele jaar van genieten. Ideaal die warmtewisselaar voor jouw zwembad. 

Warmtewisselaar zwembad kopen?

Welke warmtewisselaar met een chloor- of zoutwaterbad?

Heb je een normaal zwembad met chloor? Dan voldoet een RVS warmtewisselaar. Heb je een zoutwaterzwembad? Dan is een titanium warmtewisselaar noodzakelijk. Zout water is corrosiever dan chloorwater en titanium is hiertegen bestand. De efficiëntie van de warmteoverdracht is voor beide types gelijk.

Advies warmtewisselaar zwembad

Voor het verwarmen van jouw zwembad adviseren wij over het algemeen een vlakkeplaat zonnecollector. Door zijn grote oppervlak heeft dit type zonnecollector namelijk een lagere opstarttemperatuur dan een heatpipe zonnecollector. Een lagere opstart temperatuur is perfect voor de lagere temperatuur waarop een zwembad word verwarmd. De zonnecollectoren kunnen op een schuin of platdak geplaatst worden, hier kun je nog kiezen voor landscape of portrait opstelling van de zonnecollectoren, de zwembad warmtewisselaar plaats je na het filter, de boiler plaats je in de directe nabijheid van de pomp en douche of warm tapwater punt.

Heb je vragen over de warmtewisselaar? Stuur ons een email naar [email protected], we helpen je graag verder! Of klik op onderstaande button en vraag direct een offerte aan.

De waardering van www.zizon.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 7 reviews.