Zonneboiler expansievat

Expansievat kopen?

Het zonneboiler expansievat beschermt het zonneboilersysteem gedurende de temperatuur verhoging in het systeem. Door deze verhoging zet de vloeistof in de zonnecollector uit (volumetoename). De rol van het expansievat is om deze volumetoename op te vangen en de pieken van druk en volume af te vlakken zonder verlies van het antivries. Als de temperatuur in het systeem weer zakt, drukt het membraan in combinatie met de voordruk de vloeistof terug in het systeem. Hoe groter de zonneboiler, hoe groter het expansievat moet zijn, deze kan beter te groot dan te klein zijn.

Waarom een zonneboiler expansievat?

Een zonneboiler expansievat heb je te allen tijde nodig bij een druk gevuld systeem.

De expansievaten zijn volgens de strengste hedendaagse normen gefabriceerd. Dit uit zich in het gebruik van hoog kwaliteit metaal met een epoxy coating voor optimale bescherming en afwerking. De flexibele membraan in het zonneboiler expansievat is geschikt voor gemengde glycol antivries tot max 50%.

Expansievat kopen bij ZiZon

Je kunt altijd contact met ons opnemen voordat je een expansievat aanschaft, maar deze stappen raden we als ZiZon sowieso aan om te volgen:

Als je een expansievat wilt kopen, zijn er een paar stappen die je kunt volgen:

  1. Bepaal de benodigde capaciteit: het expansievat moet voldoende capaciteit hebben om de uitzetting van het water op te vangen bij het verwarmen. Dit wordt meestal aangegeven in liters en is afhankelijk van het totale volume van het systeem.

  2. Controleer de specificaties: zorg ervoor dat het expansievat geschikt is voor het type verwarmingssysteem dat je hebt (bijvoorbeeld CV-systeem, zonneboiler, etc.). Let op de maximale druk en temperatuur die het vat aankan.

  3. Kies het juiste type: er zijn verschillende types expansievaten, zoals membraanvaten en balgvaten. Het membraanvat is het meest gangbaar en werkt met een flexibel membraan om de druk op te vangen.

De waardering van www.zizon.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 7 reviews.