Zonneboiler controller

De zonneboiler controllers van ZiZon regelen op een efficiënte manier jouw zonneboiler installatie.

De controller meet constant de temperaturen tussen de aangesloten temperatuursensoren. De belangrijkste sensoren zijn die in de zonnecollector op het dak en de sensor in de boiler. Als de collectoren op het dak warmer zijn dan het water in het zonneboiler opslagvat, schakelt de zonneboiler controller de pomp in. Deze schakeling van de controller noemen we de delta T, hierom wordt de zonneboiler controller ook wel Delta T regelaar genoemd. Deze Delta T kan men instellen en is over het algemeen 10°C. Dit houdt in dat als de zonnecollector 10 graden warmer is dan het water in de zonneboiler, de pomp ingeschakeld wordt. Je zult denken dat de pomp ook een keer zal moeten stoppen. Inderdaad, ook deze Delta Tuit kan men instellen en zal ca 2 tot 5°C zijn. Dit houdt in dat als het temperatuurverschil in de zonnecollectoren en boiler nog maar 2 à 5°C bedraagt, de pomp uitgeschakeld wordt door de zonneboiler controller.

Delta T instellingen

Nu zal je denken na het lezen van bovenstaande…. poeh poeh klinkt ingewikkeld. Dan kunnen wij je geruststellen. Naar jarenlange ervaring is alles af en naar fabrieksinstellingen afgesteld. Je kiest simpel in de gebruiksvriendelijke installatiewizzard je configuratie, zoals zonneboiler of zonneboilervloerverwarming. Met een driewegklep druk op Enter en klaar is Kees, Jan, Piet…. of wat je naam ook is. Kom je er niet uit (wat nog nooit is gebeurd), dan staan wij van ZiZon voor je klaar.

Heatpipe vacuümbuis zonnecollector

Voor vacuümbuis zonnecollectoren is er een speciale functie beschikbaar om het hoogste rendement uit de installatie te halen. Bij een in te stellen X temperatuurstijging in X minuten wordt de pomp een X aantal seconden ingeschakeld door de zonneboiler controller. Hierdoor wordt de vloeistofstroom even in beweging gezet en langs de sensor in de zonnecollector geleid. Indien de ingestelde Delta T nu wordt overschreden, wordt de pomp continu aangestuurd voor zolang dit nodig is en de Delta Tuit wordt bereikt.

De opbrengsten van de geoogste zonnewarmte kunnen worden weergegeven in statistieken en grafieken voor die dag of voor de lange termijn. Een menublokkering is ook aanwezig om je gegevens te beveiligen.

Geef een reactie
De waardering van www.zizon.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 7 reviews.