Zonneboiler gebruiken voor vloerverwarming?

Zonneboiler gebruiken voor vloerverwarming?

Het is heel goed mogelijk om een zonneboiler te gebruiken voor vloerverwarming. Een ZiZon zonneboiler kan gratis warm water produceren met behulp van de zon wat vervolgens kan worden gebruikt om een vloerverwarmingssysteem te voeden. In Nederland wordt zo een zonneboiler systeem over het algemeen als een ondersteunende maatregel genomen, met andere woorden je gaat je gasverbruik verlagen door zonnewarmte in je vloer te brengen.

Waar bestaat een zonneboiler uit?

Een zonneboiler bestaat uit zonnecollectoren die op het dak van een gebouw worden geïnstalleerd en een boiler of buffervat die de zonnewarmte voor langere tijd opslaat. Het cv-water van het verwarming systeem wordt door een extra warmtewisselaar in de boiler geleid, waarbij de warmte wordt overgedragen op het cv-water dat in het vloerverwarmingssysteem circuleert. Het water in het vloerverwarmingssysteem wordt op deze manier opgewarmd en de warmte wordt geleidelijk afgegeven aan de vloer en de ruimte.

Het is wel belangrijk om te zorgen voor voldoende zonnecollectoren en opslagtank om te garanderen dat er voldoende warm water beschikbaar is om het vloerverwarmingssysteem te voeden, vooral tijdens de koudere maanden. Het is ook raadzaam om professionele installateurs te raadplegen om ervoor te zorgen dat het systeem correct wordt geïnstalleerd en afgesteld.

Goed om rekening mee te houden

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat een zonneboiler niet altijd voldoende warm water kan produceren om jouw huis volledig te verwarmen, vooral tijdens periodes van slecht weer. Het kan nodig zijn om een ​​back-up verwarmingssysteem te hebben om ervoor te zorgen dat jouw huis warm blijft tijdens deze periodes. Een back-up systeem kan je huidige cv-ketel zijn maar ook een warmtepomp, hout cv-kachel, pellet cv of als je all electric gaat een elektrisch verwarmingselement welke je in de boiler kunt plaatsen.

De waardering van www.zizon.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 6 reviews.