Warmtepompboiler voor vloerverwarming

Warmtepompboiler voor vloerverwarming

Een warmtepompboiler voor vloerverwarming is een systeem wat gebruikmaakt van hernieuwbare energiebronnen om warmte te leveren voor de werking van vloerverwarming. Het is een combinatie van een warmtepomp en een boiler wat ervoor zorgt dat de vloerverwarming werkt op hernieuwbare energiebronnen.

Hoe werkt een warmtepompboiler voor vloerverwarming?

Een warmtepompboiler wordt veel gebruikt om vloerverwarming te laten werken. Uit de omgevingslucht, de grond of het grondwater wordt warmte onttrokken met behulp van een warmtepomp. Deze warmte wordt overgedragen aan het koelvloeistof en de warmtepomp verhoogt de temperatuur van dit vloeistof. Vervolgens stroomt dit door naar het vloerverwarmingssysteem en hierdoor warmt de vloer op.

Voordelen van een warmtepompboiler voor vloerverwarming

Het gebruik van een warmtepompboiler voor vloerverwarming heeft verschillende voordelen.

  1. Een energiezuinige oplossing

De warmtepompboiler maakt gebruik van omgevingswarmte. Dit betekent dat het gratis warmte is en dit scheelt energiekosten.

  1. Duurzaamheid

Het is een milieuvriendelijke keuze om een warmtepompboiler te gebruiken. Dit komt doordat de pomp gebruikmaakt van omgevingswarmte. Dit is hernieuwbare energie en dit verminderd de CO2-uitstoot.

  1. Biedt een gelijkmatige warmteverdeling

Een vloer is een groot verwarmingsoppervlak en met vloerverwarming zorg je ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Als je dit dan ook nog verwarmt met een warmtepompboiler, heeft het allerlei voordelen.

Het installeren van een warmtepompboiler voor vloerverwarming

Het installeren van een warmtepompboiler voor vloerverwarming moet zorgvuldig gebeuren en daarom is het goed om ons als professional in te schakelen. Soms zijn er aanpassingen nodig aan het vloersysteem en het is belangrijk dat dit goed gebeurt. De juiste dimensionering en warmtevermogensberekening moeten berekend worden, zodat er genoeg water wordt geleverd.

Waarom is vloerverwarming een goede keuze?

Een warmtepompboiler is energiezuinig, duurzaam en in combinatie met vloerverwarming heb je vrijwel gratis warmte. Vloerverwarming heeft ook vele voordelen:

  • Geen zichtbare verwarmingsapparaten

Bij vloerverwarming worden de verwarmingsapparaten onder de vloer geplaatst, hierdoor zijn er geen zichtbare verwarmingsapparaten als radiatoren. Voor mensen die zich storen aan verwarmingsapparaten is het de perfecte oplossing en je hebt meer vrijheid bij de inrichting van de ruimte.

  • Ruimtebesparing

Verwarmingsapparaten kunnen soms op lastige plekken zitten die veel ruimte in beslag nemen. Door vloerverwarming heb je geen verwarmingsapparaten in de ruimte en scheelt dit veel ruimte.

  • Geen geluid

In tegenstelling tot radiatoren maakt vloerverwarming geen geluid. Dit is voor sommige mensen erg positief en het kan zorgen voor een goede focus.

  • Geen last van stofcirculatie

Vloerverwarming veroorzaakt geen luchtcirculatie en hierdoor worden er ook geen stofdeeltjes verspreid. Radiatoren veroorzaken wel luchtcirculatie en hierdoor worden er stofdeeltjes verspreid. Dit is niet echt een probleem, alleen voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen kan dit vervelend zijn. Daarom is voor die mensen vloerverwarming een geschikte oplossing.

Vloerverwarming heeft vele voordelen en in combinatie met een warmtepompboiler is het ook nog energiezuinig en duurzaam. Heb je interesse in een warmtepompboiler? Neem contact met ons op en wij helpen je verder.

De waardering van www.zizon.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 7 reviews.