Hoe sluit ik mijn zonneboiler aan?

Hoe sluit ik mijn zonneboiler aan?

Met een zonneboiler kun je flink gas besparen, want met behulp van zonlicht kun je het tapwater voorverwarmen, zodat jouw combi cv ketel of elektrische boiler minder energie gaat verbruiken. Om het tapwater op te warmen tot de ingestelde tapwater temperatuur.

Als de zonnecollectoren op het dak zijn geplaatst en de boiler is geïnstalleerd kan de boiler gaan opwarmen.

Hoe werkt de zonneboiler met zonnewarmte?

Maar hoe krijg je de zonnewarmte uit de boiler nu uit jouw kraan of douche, op zich is dat redelijk eenvoudig. Het koude kraanwater wat is aangesloten op de cv ketel koppel je los en sluit aan op de onderzijde van de boiler. Het koude water stroomt in de boiler en wordt opgewarmd door de zon, dit opgewarmde water sluit je vervolgens weer aan op de koudwater ingang van de cv ketel.

Het mooie is dat jouw cv ketel altijd de temperatuur van het inkomende water meet en weet zodoende hoeveel hij moet bijstoken om de ingestelde temperatuur van het tapwater te bereiken.

Hoe zonneboiler aansluiten op cv?

Het aansluiten van de zonneboiler kun je onderverdelen in twee delen, namelijk het door de cv ketel verder opwarmen van het water uit de boiler en het ondersteunen van de cv verwarming.

In beide gevallen word er verbindend leidingwerk aangesloten op de zonneboiler naar de cv ketel. Probeer om de boiler zo dicht mogelijk bij de cv ketel te plaatsen. Hoe langer het leidingwerk naar de boiler des te meer warmteverlies er zal optreden, houd hierbij in acht dat sanitair warmwaterleidingen nooit geïsoleerd mogen worden maar leidingen van de cv wel.

De waardering van www.zizon.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 6 reviews.