Zonnecollectoren

Zonnecollectoren in een zonneboiler.

Een zonnecollector in een zonneboiler systeem zet zonnestralen en overig licht om in warmte en zijn daarom altijd donker van kleur, U kent het wel met donkere kleding in de zon zitten en je hebt het zo warm, pfffffff. Zo ook het geval met de zonnecollector de donkere speciale coating (genaamd spectraal selectief) zet alle zichtbare en onzichtbare lichtstralen aanwezig in de atmosfeer om in warmte. De opgewekte warmte in de zonne collectoren word d.m.v met vloeistof gevulde buizen en slangen achter de donkere absorber plaat getransporteerd naar de boiler waar de warmte word opgeslagen tot U het gaat verbruiken.

werking zonneboiler met hoog zonnecollectoren rendement

Complete zonneboiler, hoe werkt een zonneboiler.

Zonnecollectoren rendement.

De bouwkwaliteit en gebruikte materialen in een hoog rendement zonnecollector bepaalt voor een groot deel de uiteindelijke opbrengst en levensduur van de zonneboiler. Aan kwaliteit hangt over het algemeen een hoog prijskaartje, door jarenlange ervaring, goede inkoopcondities, groot inkopen kunnen wij U een voordelige zonneboiler prijs bieden.

Vlakke plaat  collector.

De naam zegt het al dit is een zonnecollector met een vlak uiterlijk, en is een vrij platte bak met isolatie een absorber plaat en een glazen afdekplaat. Deze glazen plaat is een speciaal glas, genaamd ijzerarm gehard solarglas met prisma structuur aan de binnenzijde voor een betere lichtspreiding in de zonne collector. Zou er teveel ijzer inzitten dan houd dit zonnestralen tegen en neemt het rendement van de zonneboiler af. De huidige vlakke plaat zonne collector doet hedendaags niet onder voor een vacuümbuis heatpipe collector die we straks bespreken. Door zijn grotere absorberplaat heeft deze vlakke collector een hogere opbrengst over het hele jaar gezien, echter aan deze grotere oppervlakte zit een keerzijde, hoe groter het oppervlak des te meer warmte verlies treed er op t.o.v. de vacuümbuis.

ZiZon-VLP-Black-vlakkeplaat zonnecollector-collector

Zizon vlakkeplaat zonnecollector.

Heatpipe collector, vacuumbuis collector.

Er is geen betere en efficiëntere isolatie dan vacuüm.  Een zonneboiler uitgerust met vacuumbuis collectoren zal in de winter en donkere dagen altijd een hogere opbrengst hebben dan een vlakkeplaat zonnecollector. In dit type collector is een absorber strip gemonteerd in een glazen buis van ijzerarm gehard solarglas in een hoog vacuüm.

Zizon Heatpipe zonnecollectoren voor een hoog zonnecollectoren rendement.

Zizon heatpipe zonneboiler.

De waardering van www.zizon.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.