Zonneboiler Controller

De zonneboiler controllers van Zizon regelen op een efficiënte manier uw zonneboiler installatie.

De controller meet constant de temperaturen tussen de aangesloten temperatuur sensoren, de belangrijkste sensoren zijn die in de zonnecollector op het dak en de sensor in de boiler. Als de collectoren op het dak warmer zijn dan het water in het zonneboiler opslagvat, schakelt de zonneboiler controller de pomp in. Deze schakeling van de controller noemen we de delta T, hierom word de zonneboiler controller ook wel Delta T regelaar genoemd. Deze Delta T kan men instellen en is over het algemeen 10°C, dit houd in dat als de zonnecollector 10 graden warmer is dan het water in de zonneboiler de pomp ingeschakeld word. De pomp zal ook een keer moeten stoppen zult U denken, inderdaad ook deze Delta Tuit kan men instellen en zal ca 2 tot 5°C zijn. Dit houd in, dat als het temperatuurverschil in de zonnecollectoren en boiler nog maar 2 a 5°C bedraagt de pomp uitgeschakeld word door de zonneboiler controller.

Delta T instellingen.

Nu zult U denken na het lezen van bovenstaande….poeh poeh klinkt ingewikkeld, dan kunnen wij U geruststellen. Alles is af fabriek al ingesteld naar jaren lange ervaringen. U kiest simpel in de gebruiksvriendelijke installatie wizzard uw configuratie zoals zonneboiler of zonneboiler vloerverwarming met een driewegklep druk op enter en klaar is Kees, Jan, Piet ….of hoe u ook mag heten. Komt U er niet uit (wat nog nooit is gebeurd) dan staan wij Zizon voor U klaar.

Heatpipe vacuümbuis zonnecollector

Voor vacuümbuis zonnecollectoren is er een speciale functie beschikbaar om het hoogste rendement uit uw installatie te halen, bij een in te stellen x temperatuur stijging in x minuut word de pomp een x aantal seconden ingeschakeld door de zonneboiler controller. Hierdoor word de vloeistof stroom even in beweging gezet en langs de sensor in de zonnecollector geleid, indien de ingestelde Delta T nu word overschreden word de pomp continu aangestuurd voor zolang dit nodig is en de Delta Tuit word bereikt.

De opbrengsten van de geoogste zonnewarmte kunnen worden weergegeven in statistieken en grafieken voor die dag of de lange termijn. Een menu blokkering is ook aanwezig om uw gegevens te beveiligen.

[roksprocket id=”35″]

 

 

 

De waardering van www.zizon.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.