Rendement zonneboiler.

Rendement zonneboiler.

Veel mensen stellen ons de vraag wat is nu het wezenlijke verschil tussen een vlakke plaat zonnecollector en een vacuümbuis collector en welke is beter! Laten wij voorop stellen dat een keus tussen een van deze twee vooral een kwestie van een esthetische keuze zal zijn voor het huis en uw eigen smaak. Qua rendement zonneboiler ontlopen de collectoren elkaar niet veel. Echter is het wel zo dat vacuümbuis collectoren in de herfst en de winter een hogere opbrengst hebben wat kan oplopen tot wel 30% ten op zichtte van vlakkeplaat zonne collectoren.

Hoe komt dit dan, dat verschil in de herfst en de winter? U moet zich de vlakkeplaat collector voorstellen als een bak met een enkele glasplaat en een absorberplaat erin gemonteerd. Deze absorberplaat in de vlakkeplaatcollector is tov de absorber in de vacuümbuis collector veel groter, met zonnig weer is dit mooi meegenomen, echter heeft deze grotere absorber ook een keerzijde. De uitstraling (lees verlies) is dan ook veel groter dan bij een vacuümbuis collector wat een nadeel is in de koudere maanden met weinig zon. Doordat een vacuümbuis (het woord zegt het al) een vacuüm heeft en vacuüm het beste isoleert, heeft deze buis hierdoor veel minder warmteverlies en dus in dit jaargetijde een hoger zonneboiler rendement.

We kunnen stellen dat over het hele jaar gezien de opbrengst van een vlakke plaat collector hoger is dan die van een vacuümbuis collector maar dat het rendement van een vacuümbuis groter is dan dat van een vlakkeplaatcollector in de donkere en koudere maanden.

Vereenvoudigd kunnen we stellen dat een vlakkeplaatcollector het door zijn grotere absorberoppervlak moet hebben van de zonnige maanden en daarin zijn opbrengst heeft en in de herfst en winter minder door het warmteverlies. En dat een heatpipe collector door zijn kleinere absorberoppervlak minder opbrengst in de zomer heeft, maar door zijn minimale warmteverlies beter presteert in de herfst en de winter.

Onder producten vind U al onze collectoren die wij in het leveringsprogramma hebben, ons uitgangspunt is dat wij enkel de beste collectoren leveren van de met uiterste zorg geselecteerde fabrikanten die in de loop der jaren een uitstekend product hebben ontwikkeld.

De waardering van www.zizon.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 5 reviews.